Registruj svůj přístroj a získej slevu 2x 250 Kč

Brewer Registration

Espresso Biscotti
  • Počet porcií: 40
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Doba pečení: 25 minut
  • 1 kapsle TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat
  • 250 g mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 1 špetka soli
  • 1 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 lžička citrónové kůry , jemně nastrouhané
  • 25 g mandlové mouky
  • 25 g mletých mandlí
  • 50 g celých mandlí
  • 1 Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte expresso TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat jako obvykle pomocí kávovaru TASSIMO a nechte zchladnout.
  • 2 Během čekání, než expresso vychladne, promíchejte důkladně mouku, prášek na pečení a sůl. Oddělte bílek a žloutek. Bílek vyšlehejte. Přidejte žloutek, cukr, citrónovou kůru a TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat do směsi mouky, soli a prášku na pečení. Pomocí elektrického šlehače smíchejte všechny ingredience dokud se nedrolí.
  • 3 Do směsi zapracujte ztuhlý bílek. Postupně přidejte mandle. Na mírně pomoučněném povrchu tvarujte válečky o tloušťce zhruba 3 cm. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky. Válečky umístěte na pečící papír a na poté na plech. Pečte přibližně 20 minut v předehřáté troubě.
  • 4 Vytáhněte válečky z trouby a přímo na plechu je pomocí ostrého nože nakrájejte na kousky tloušťky 1 až 2 cm. Dávejte pozor, ať se nespálíte. Dbejte na ponechání prostoru mezi každou částí a pečte dalších 5 minut. Nechte mandlové sušenky vychladnout a vychutnejte si je spolu s šálkem vaší oblíbené kávy TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat. Pro rozlišené příchuti můžete k tomuto receptu zkusit přidat skořici nebo kardamom.

Produkt použitý v tomto receptu: